Over mij

Bea Beautiful Belgian

Hallo, mijn naam is Bea. Ik ben een indie designer van brei- en haakpatronen en de one-woman-show achter Beautiful Belgian. Ik woon in België (je raadt het goed :) vlakbij Mechelen met mijn man, zoon en kat.

Mijn missie is om jou op weg te helpen naar het dubbele plezier van handwerk. Allereerst zal ik je aanleren om vlot te breien en haken met mijn eenvoudig geschreven patronen en uitgebreide tutorials, zodat het makkelijk voor je wordt om een bol garen tot iets moois om te toveren. En ten tweede is er natuurlijk het plezier om vol trots te dragen wat je hebt gemaakt of iemand te zien stralen in jouw creaties. Al zin om aan de slag te gaan?

hoe het begon

Inmiddels heb ik +45 jaar ervaring, passie en enthousiasme voor breien, haken en andere creatieve escapades en +5 jaar ervaring in het aanleren van deze technieken. Eerst was er mijn blog www.koekjesenboekjes.be waar ik mezelf leerde patronen schrijven en later was ik de workshop docent achter Het Betere Bolwerk. We hebben veel leerzame maar vooral gezellige brei- en haakworkshops gehad voor Corona helaas roet in het eten gooide. De blog en de workshops vormden de basis van Beautiful Belgian, waarin je mag rekenen op veel patronen en technieken, maar waar ook veel puur plezier en gezelligheid te vinden zal zijn. Want samen handwerken, dat is plezier in het kwadraat!

Ik leerde breien en haken van mijn granny, die me met veel geduld en wat aftands garen en gereedschap op weg heeft geholpen. Ze was een oorlogskind en leerde me ‘how to make-do’, wat zoveel wil zeggen als leren roeien met de riemen die je hebt. Maar terwijl leerde ik ook de eenvoudige kracht van ‘maken’ en ‘doen’ te waardeerden. Er is iets echt magisch aan het maken van dingen met je eigen handen, iets heel saais omvormen tot iets moois. Ik wil dit plezier met je delen en je aanmoedigen om je eigen magie te maken!

what’s in a name?

Beautiful | Ik hou van alle mooie dingen en ik hou er nog meer van om mooie dingen te maken. En ja, het is je misschien niet ontgaan dat mijn naam er ook in verstopt zit ;).

Belgian | Natuurlijk ben ik een trotse Belg, maar dit is eerder een statement dat je niet de wereld rond hoeft te reizen om schoonheid te vinden. Je kunt ze zelfs zelf maken! Ik hoop van harte dat mijn patronen je op weg zetten naar schoonheid en de pure fun van creatie.

Merry making!